Om oss

1945

En lång historia

Vår historia sträcker sig ända tillbaka till 1945. Då grundades företaget Exaktor i Stockholm och som under årens lopp har utvecklats starkt med fokus på tekniska belysningslösningar.

2014

Solutions föds

Varumärket Solutions introduceras på marknaden som en del av Exaktors erbjudande för tydligare fokus på kundunika lösningar för kundsegment som tillexempel butiksinredning.

2024

Nytt varumärke,
samma erbjudande

Vi tar ett strategiskt och långsiktigt kliv i vår historia och lanserar varumärket Exlite. Nytt varumärke, samma åtagande, erfarenhet och historia.

VÅR AFFÄRSIDÉ

Vi på Exlite är specialiserade på skräddarsydda belysnings­lösningar som vi formar utifrån kundens unika behov.

Från Solutions till eXlite

År 2014 introducerades varumärket Solutions som en del av Exaktor och Proton Lighting. Syftet var att möta behoven av skräddarsydd belysning, särskilt inom områden som butiksinredning samt kök- och badrumsinredning. Efter framgångsrika år och ökad efterfrågan på specialiserade belysningslösningar, tar vi nu steget vidare.

Nytt varumärke men samma erbjudande

2024 har tänker vi nytt och lanserar det förnyade varumärket Exlight. Med detta steg strävar vi efter att tydligare positionera oss på marknaden och fokusera ännu mer på att möta våra kunders specifika behov. Exlight representerar vår dedikation till att erbjuda skräddarsydda och innovativa belysningslösningar för våra kunder.

Lär känna Exlite

Exlite levererar innovativa och skräddarsydda belysningslösningar för olika ändamål och miljöer. Vi specialiserar oss på att erbjuda högkvalitativa produkter och skapa unika ljusmiljöer för specifika behov inom olika segment. Med nästan 80 års erfarenhet i branschen är vi experter på att skräddarsy unika belysningslösningar för allt ifrån butiker, köks- och badrumsinredning, renrum, storkök, arbetsplatser och utomhusmiljöer.

Svensktillverkat för en hållbar framtid

Vi utgår från Värnamo där vi också har all produktutveckling och tillverkning. Tack vare närhet till vår produktion kan vi effektivt och snabbt skräddarsy och specialanpassa belysningslösningar för dig. Exlite gick tidigare under namnet Solution – by Proton Lighting.

En del av Proton Group

Proton är en svensk, familjeägd industrikoncern i tillväxt. Vi investerar långsiktigt i människor, företag och branscher med potential att utvecklas. Resan mot målet, utmaningarna som vi möter på vägen och stoltheten över jobbet som vi gör tillsammans är vår gemensamma drivkraft. ENJOY SUCCEEDING TOGETHER®!